alevi islam logo
alevi islam logo
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ziyaretimiz ve Süleymanpaşa Cemevi’nin Vakfımıza Devri İçin Adım Atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ziyaretimiz ve Süleymanpaşa Cemevi’nin Vakfımıza Devri İçin Adım Atıldı.

02.10.2024

Süleymanpaşa CEM Vakfı Şube Cemevi’nin devri için önemli bir adım atıldı.

Cem Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Rasim Tükek, Cem Vakfı Genel Müdürümüz Sayın Kadir Polat, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Mesut Yıldırım Dede, CEM Vakfı Trakya Bölgesi Resmi Kurumlar Koordinatörümüz Sayın Erdoğan Korkmaz, CEM Vakfı Çorlu Şube Başkanımız ve aynı zamanda CEM Vakfı Trakya Bölgesi Şubeler Koordinatörümüz Sayın Dr. Muzaffer Birdal, Cem Vakfı İnsan Kaynakları Komite Başkanımız Sayın Tuncay Salan, Süleymanpaşa CEM Vakfı Şube Başkanımız Sayın Tuncay Sevgi ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen anlamlı törenle Cemevimizi, toplumumuzun hizmetine sunmak için adım atılmış olundu.

Birlik ve dayanışmanın simgesi olan bu protokol, halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

Kamu yararına bir vakıf olan CEM Vakfı, Alevi toplumunun anayasal hakkı olan eşit yurttaşlık hakkı için iç hukukun tükenmesi ile birlikte, hukuksal bir mücadele vererek süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşımıştı.

26 Nisan 2016 tarihinde sonuçlanan AİHM kararlarına göre; Alevilere ayrımcılık yapıldığına dair karara bağlanmıştı.

Aradan geçen 8 yıllık süre içerisinde olumlu adımlar atılsa da AİHM kararları tam anlamı ile uygulamaya alındığını söylenemez.

Bugün yaptığımız protokol ile, Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Cemevi’nin, CEM Vakfı’na tahsis edilmesi, toplumumuza sadece inanç boyutunda hizmette kalmayıp, eğitime destek başta olmak üzere kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla da hizmet verecektir.

Bütün bu hizmetlerin halkımıza ulaşmasına verdiği destek ve katkıları için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Candan Yüceer ‘e teşekkür eder görevinde başarılar dileriz.

Hizmet Hakk için…

Top